Ett upproriskt besök av Holstebro Dansekompagni

Dans Spelperiod: 24 sep - 24 sep

PUNK – A rebel never dies

PUNK är en överväldigande fysisk, utrycksfull och visuell dansföreställning med provokativa svängningar i upprorets tecken. Med musik av legender som The Clash, The Rolling Stones, Dead Kennedys, Billy Idol & Generation X.

I PUNK undersöker sex dansare hur det är att vara rebellisk i ett avantgardistiskt universum. Här möter 80-talet det individualitiska 2000-talet. I dialog med samtiden tar karaktärerna över scenen och atmosfären, dyker in i spänningsfältet mellan upprorets egen, eviga kraft och mänsklighetens energier. Föreställningen är en hyllning till att förkasta normer, att kräva handling och att gå mot strömmen. En kraft som bor i alla generationer.

Danska Holstebro Dansekompagni är en ung ensemble med ett kraftfullt scenisk uttryck i koreografi av Jacob Stage. Den Reumert-vinnande regissören och koreografen är känd för sin förmåga att skapa relevanta verk i ett slags hybridteater. På sitt starka men ändå känsliga sätt lyckas han samla ett brett uttryck inom dans, teater, videoinstallation, fotografi och film. I nära samarbetet med dansarna och det konstnärliga teamet har Jacob Stage med PUNK skapat en rörande föreställning som det slår gnistor om både på scenen och hos publiken.

”PUNK är fascination för rebellen, för upproret som medskapare av vem man är. En skapelse som kan kräva en uppgörelse med vad du kommer ifrån, en process som kan orsaka friktion och kollisioner. Det är för mig en evigt existerande, giltig aspekt av människans natur och liv – att ta ställning... En nödvändighet för individens framsteg såväl som för samhället som helhet.”

Jacob Stage
Regissör och koreograf

Speltid: 60 min

MÅLGRUPP

Från 12 år

MEDVERKANDE

Dansare: Giorgia Reitani, Jasmine Gordon, Juame Luque Parellada, Jon Ipina, Elena P. Nielsen, Mikkel Alexander Tøttrup, (Rosie Stebbing/Carl Hughes)

KONSTNÄRLIGT TEAM

Idé: Jacob Stage

Koreografi: Jacob Stage och Holstebro Dansekompagni 

Musikaliskt ansvarig: Joakim Pedersen

Scenografi: Signe Krogh

Kostymdesign: Åsa Gjerstad

Ljusdesign: Marcus Philippe Gustafsson

Musik: Joakim Pedersen, The Clash, The Rolling Stones, Dead Kennedys, Billy Idol & Generation X, Fatboy Slim.