Musik Spelperiod: 05 maj - 05 maj

Iris Bergcrantz Kvartett

Sångerskan Iris Bergcrantz har kallats en ”Ny svensk jazzsensation” efter lanseringen av hennes senaste album Young Dreams. Musiken är inspirerad av jazz och framförs av jazzmusiker men den har också tydlig inspiration av folkmusik och visa. I den musikaliska väven finns också inslag av pop och klassisk impressionism.

Albumet, Young Dreams, blev nominerat till en Danish Music Award för bästa vokaljazz och Musikmagasinet Lira utnämnde det till Årets bästa vokaljazzalbum.

Med albumet och framgångarna i bagaget har Iris Bergcrantz uppträtt på scener i Berlin och London men även Rochester International Jazzfestival i USA. Iris Bergcrantz blev med sånggruppen Åkervinda nominerad till en Grammis 2019.

I kvartetten ingår musiker som liksom Iris är bosatta i Köpenhamn. Pianist är svenske Calle Brickman som redan som 16-åring inledde sin profesionella musikerbana. Han har bl. a varit huspianist på Jazzhus Montmartre. Basisten Anders Fjeldsted och trumslagaren Andreas Fryland tillhör båda den unga och mycket talangfulla generationen av danska jazzmusiker.

Medverkande

Iris Bergcrantz – sång

Calle Brickman – flygel

Anders Fjeldsted – bas

Andreas Fryland – trummor

Förband kl. 18.30

Arrangör: Jönköpings Jazzklubb