Berusande lek med housesteg

Dans Spelperiod: 11 mar - 11 mar

Soirée détudes

Fötterna spelar över golvet, i snabbt tempo och på upptakt. Överkroppen gungar, som ett oavbrutet böljande som skvallrar om både musikalitet och själ. Housedans är inte bara en social dans utan erbjuder även en större gemenskap. Med groove och hög energi tillåts du förlora dig i musikens dunkande och dansens puls.

Med en passion för housedans och dess vokabulär har koreografen Cassiel Gaube låtit grotta ner sig i dansstilens mejslade fotarbete och skickliga vändningar. Här kartläggs och dekonstrueras alla de steg som ingår i housedansens repertoar. Trion leker med stegen, dess karaktäristiska studsande ”footworks” och bålens gungande ”jacking”.

Rörelser, rytmer och attityder flätas samman, synkroniseras och upplöses. Med hjälp av kroppslig och musikalisk logik utforskas housedansens rika ordförråd och dansarna hittar nya uppfinningsrika sätt att artikulera dem tillsammans.

Soirée d’études bjuder på en överraskande dialog med samtida dans och housedance. Ett ordlöst samtal mellan dansarnas fotarbete där ljudet från sneakers och andetag är det enda som hörs.

Medverkande

Koreografi: Cassiel Gaube
Dans: Cassiel Gaube, Alesya Dobysh, Anna Benedicte Andresen/Waithera Schreyeck
Dramaturgi: Liza Baliasnaja, Matteo Fargion, Manon Santkin, Jonas Rutgeerts
Ljud: Marius Pruvot
Teknik, ljus: Luc Schaltin
Produktion: Hiros
Distribution: ART HAPPENS
Foto: Marc Domage

Arrangör: Kultur och fritid, Jönköpings kommun / Dansnät Jönköping.
Turnerar med Dansnät Sverige våren 2023 med stöd av Kulturrådet.