Mikael Wiehe

Jubilar med imponerande meritlista

Musik Spelperiod: 19 nov - 19 nov

Mikael Wiehe

Mikael Wiehe fyller 70 år och firar detta med en jubileumsturné tillsammans med musikerna Christer Karlsson, Ola Gustafsson och Stråkkapellet.

Mikael Wiehe har varit verksam som musiker, sångare, textförfattare och kompositör i över 40 år och har en imponerade meritlista med flertalet grammisar, stipendier och utmärkelser. Sommaren 2016 har Mikael Wiehe turnerat med Ebba Forsberg och Plura Jonsson på turnén "American Songbook - på svenska". 

Hösten 2015 mottog han Jan Myrdals stora pris ”Leninpriset” med motiveringen: "I mer än 40 år har Mikael Wiehe från scen och barrikad förenat musik och politik. Hans konsekventa arbete mot imperialism, rasism och fascism, och rakryggade hållning mot maktens män och kvinnor, är ett föredöme för oss alla. Hans sånger om kämpande folk, orättvisor och om livet självt, som både en, två och tre generationer bär med sig, har förenat poesin med den stora uppgiften att förändra världen. Det har gett honom en framträdande plats i den moderna svenska musikhistorien och i allas våra hjärtan." 

Mikael Wiehes officiella webbplats(Extern länk)

Mikael Wiehe på Facebook(Extern länk)